Tarkkana

-Tuttihippa (hihitystä)

Siinäpä vasta oiva tapa aloittaa päivä. Liikuntasalin keskiympyrä on leikkikehä, josta konttaava vauva viskoo ympärillä olevia isoja ”tuteilla” eli palloilla. Ja jos osuu, eikun vaippapöksynä kaveriksi kehään konttaamaamaan. Hilpeän hauska leikki, jota pitää kyllä ottaa uudestaankin. Hyvin keksitty, lastenparlamentti rules!

Aamutuokiolla tulee sitten tärkeää asiaa. Koulun ope Anne on luvannut viedä oppilaansa aamusta hiihtämään, jotta me saamme lainaan heidän luokkaansa, kun tehtävänä on omaa työrauhaa vaativa kuuntelu. Otetaan siis pienet omat hommat ja sitten suuntaillaan koulunpuolelle.

Kuuntelussa pitää värittää eläinten naruilla kuivamaan ripustamia pyykkejä ohjeen mukaan ja työrauha luokassa on huippu hyvä.Kolme sormea siitä eskarit! ”Oliko joku sana tai asia vaikea tai vieras?” Veo Minna vielä lopuksi varmistaa ja aika moni nostaa kättä.

-Se kirjava

-Hei. Mitäs se kirjava tarkoittaa?

-Että siinä on niinkuin montaa väriä

Osuvasti selitetty, kaikkien mielestä. Ja koska kuuntelu hoitui napakasti, ehditään vielä ennen ruokailua päiväkodin puolelle lautapeli-ja ompeluhommiin.

-Minä en ole ikinä ommellut, mutta nyt osaan

-Tästä tulee ihana. Kissanmassu.

-Tää meni tälleen.

-Just vasta aloitin ja nyt olen jo täällä.

 

Iltapäivällä ulkoilu on lopuillaan ja on aika hypätä loppuhyppy. Sehän on ihan kruunumerkkipäivä, paitsi

-Linna on hejotettu

Kaveria harmittaa vietävästi ja kohta surijoita raunioilla on monenmonta. Ja näky on kyllä surkea. Maanataina yhdessä rakennettu lohkarelinnoitus on hajoitettu maata myöden.

-Mikähän tässä meni nyt vikaan?

-No tulee paha mieli, kun on rikottu, vaikka olisi haluttu vielä leikkiä siinä

-Minä en ehtinyt edes leikkiä siinä olenkaan

Huomataan myös, että pienet ovat osanneet antaa rakennelman olla ihan rauhassa.

-Silloin siellä koulun aamunavauksessakin sovittiin, ettei kukaan saa toisten tekemiä rikkoa

Totta. No, tuumataan ja sovitaan, että jatkossa pitää aina varmistaa kaikilta rakentajilta, että sopiiko purkainen, ei voi omin päin hajoittaa. Vaikka kuinka haluaisi. Ja siitäkin ollaan samaa mieltä, että purkajien on kyllä syytä hoitaa iltapäivällä korjaustoimia.

-Mutta jos te muut annatte siihen apua, niin saadaan linna nopeasti uudelleen leikittäväksi.

Ei ota ajatus oikein tuulta alleen, mutta eiköhän se harmi sitä haihdu ja YYA taas luonnistu. Ja loppuhyppynä pompataan: Iso tutti!

Kirjoittelee  Heidi

Ruokana kasvislasagne, vihersalaatti ja ruisleipä