Valokuvaus

Aina se on yhtä jännittävää. Valokuvaus. Jumppasalissa on viriteltynä kankaita, jakkaroita, penkkejä ja sateenvarjo. Ja vilskettä ja välkettä piisaa, sillä pitäähän kuvaan päästä jokaisen päiväkotilaisen ja kaveri/sisaruskuvat vielä päälle.

-Minä laitoin nää. Valitsin itse. (vaatteet)

-Minun pitää sitten laittaa nämä helmet talteen.

-Voitko kiristää pompulan?

Hoituu hoituu. Aivan kuten iloiset ilmeet kuviinkin. Lopuksi on vuorossa ryhmäkuva. Huolellisesti kuvaaja asettelee koko porukan paikoilleen ja kaivaa sitten esiin sammakon: ”Kraak. Katsokaa tötteröön”. Helpommin sanottu, kuin tehty. ”Äläpä karkaa”, ”Istuhan”, ”Käsi alas”, ”Elä nojaa kaveriin”, ”Laskekaa vähän silmälaseja, ettei heijasta”…Ei sitä tule edes miettineeksi, kuinka paljon pelisilmää vaaditaan yhden ryhmäkuvan eteen.

 

Ruokailuun mentäessä tarkistetaan päivän askeltajan saalis. Napsutellaanpas aktiivisuusranneketta

-Onko se tuo missä on kengänkuva?

-On. Ja kertynyt on… 2991 askelta.

-Vau (*monta)

-Onko se enemmän kuin Saralla?

-Joo, melkein tuplaten.

-Kun mä juoksin pihalla.

-Joko se kenkä nyt liikkuu?

Kahden päivän yhteisulos 4500 ei saa aikaan kuin ihan pienen nykäyksen. Hitsin pimpula, nyt kyllä pitää kiireesti panostaa haastekampanjaan tai me ollaan vielä joulukuussakin avaruudessa.

 

Eskareilla on iltapäivällä puukässää, missä edellisviikon ruuvipuristimet puretaan pois ja homma jatkuu pohjalevyjen ruuvailulla. Myös maalausta on meneillään ja koska maali on ihan oikeaa seinämaalia, tarvitaan tietysti suojaessu.

-Alatko sinä leipomaan?

Tosiaan, suojavaatetus on aikas tärkeä asia monessakin ammatissa ja työvaatteet samoin. Myös maskeista meillä on ollut puhetta, että niitä ei tarvitse pelätä, koska niitä pidetään turvana, onpa sitten ilmassa puupölyä tai pöpöjä. Mutta näissä meidän nikkaroinneissa ei onneksi tarvitse maskittaa ja essu on ihan riittävä ruojavaatetus.

-Ensiviikolla tarvitaan sitten ruvimeisseleitä. Paitsi sun kanssa me ammutaan.

-Ammutaan??

On siinö iltapvällä hakijalla ilmeteltävää, että mitä tekemistä ammumisella tai ampumisella on puukäsityön kanssa.

 

Valolla ja ilolla kirjoitelee  Heidi

Ruokana makkarakastike, perunat ja salaatti